29.9.2011

Vuoden turisti!?

Otsikon voisi ymmärtää kahdella tavalla - joko olen turisti, joka saa turisteilla vuoden maassa tai sitten olen ihminen, joka ansaitsee vuoden päästä "Vuoden Turisti"-palkinnon.. Olen ollut reilun kuukauden maassa ja silti olen aivan turisti omassa kylässä, mutta Münchenin keskustasta puhumattakaan!

Tapasin tiistaina yhden Suomi au pairin lisää, kävimme juomassa hedelmäsmoothiet ja kiertelemässä keskustassa. Oli oikein hauskaa vain jutella ja kierrellä rauhassa. Tosin ei tarvinnut, kuin mennä hieman poikkikadulle ja kummallakaan ei enää ollut mitään havaintoa missä olimme.. Mutta voin kertoa, että näimme paljon kaikkea kivaa!
Ensimmäisenä löytyi tällainen suuri rakennus.. Pohdimme
aikamme, että mikähän se mahtaa olla?


Sitten vastaan tuli tällainen. Ja tämähän voisi olla vaikka museo?Seuraavana tämä.. Arvailimme, että tämäkin voisi olla museo, mutta emme
uskaltaneet sulkea koulunkaan mahdollisuutta pois. Totesimme, että nämä
kaikki voisivat olla museokoulu-sekoituksi.. :DPakkohan se on turistin itsekin poseerata
välillä. Tämä oli joku muistomerkki? Ehkä?Yksi himo-iso rakennus teille vielä nähtäville! :)

Nyt sitten vähän arjestani asiaa, ettette aivan kuvittele, että olen vain turisteillut ja laiminlyönyt työni.. Koska sehän ei pidä paikkansa! Tiistaina menin tuon pojan tarhalle junalla, jotta voin näyttää oman naamani ja sitä kautta saada luvan hakea poikaa jatkossa. Olin jonkun 10min ennen host-äitiä ja pääsin tarhan pihalle sisään ja selitin tyyliin:"Olen tuon pojan au pair ja kyllä, hänen äitinsäkin tulee pian.." :D Itse puhun melkein englantia ja vielä enemmän melkein se oli hoitajien puolelta. Leikimme sitten tuon pojan kanssa siellä pihalla ja se esitteli kaikenlaisia kivoja leluja.
Kuka voi sanoa rehellisesti, ettei tahtoisi olla tarhassa,
jossa pihalla on sammakko ja ikkunatkin on tuollaiset
ihanat? Minä ainakin voisin mennä innoissani sinne! :D


Sitten olenkin laittanut tuon lapsen nukkumaan sekä tiistaina, että keskiviikkona. Kumpikin ilta on mennyt hyvin ja eilen olisin voinut väittää, että se meni rutiinilla, "kun äiti tai isä ei ole kotona, niin Elina on." Eilen tosiaan olimme koko illan kahdestaan - olimme leikkipuistossa, tein makkarakastiketta, leikimme autoille ja katsoimme Late Lammas DVD:tä :)

Sunnuntaina suuntaan Oktober-festeille, kun maanantaina ne jo loppuvatkin.. Ja maanantai on täällä pyhä päivä, niin olen vapaalla! Tiistaita odotan kuollakseni - aamulla menen ensimmäiselle kielitunnille ja illalla lähden Italiaan! ;D

p.s. Olen löytänyt Etelä-Afrikkalaisia, jotka harrastaa triathlonia ja olen kuulemma heidän kanssaan tervetullut uimaan!

4 kommenttia:

 1. oioioi mitä Italiassa?? :)) ja kielitunnit on tosi hyvä juttu, on kivempi asioida kaupassa yms ku tuntuu että osaa jotain ja lisäks siellä tutustuu ihmisiin :)

  VastaaPoista
 2. Menen lomalle Italiaan <3 Serkut asuvat siellä, joten menen sinne :P Olen ti-su. Odotan innolla. Pääsen näkee mm. Venetsian !

  Ja juu, kielikoulua odotan kuin kuuta nousevaa.. Alkaisi jo! :D Hmph.

  VastaaPoista
 3. Eikös turistilla pitäis olla opaskirja, josta voi katsoa, mitä nuo rakennukset ovat! Vasta sitten voi olla ehdokkaana Vuoden Turistiksi, kummalla tahansa tavalla ymmärrettynä ;)

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa englannin kielinen München kirja löytyy, mutta en usko, että sinne on kirjattu jokaista suurta rakennusta.. :D Täytynee tutkailla asiaa :p

  VastaaPoista