14.8.2011

Dübendorfia ihasteltu

Tänään olen viettänyt oikeasti vapaapäivää. Aamulla olin pari tuntia pikku neidin kanssa, mutta eihän sitä lasketa edes työajaksi.. Pari tuntia sinne tai tänne :) Aamu oli hieman kankea, mutta ehkä sunnuntai saakin olla -itse kullakin. Toivottavasti arki alkaa kuitenkin luistamaan paremmin viimeistään, kun alkaa Skinskit yms.

Sain toisen suomalaisen Au Pairin kanssa päähän eilen illalla, että tänään voitaisiin nähdä. Hän oli fiksumpi ja oli bongannut, että asumme aivan samoilla nurkilla. En olisi uskonut, että se on niiiin lähellä! Mutta eihän tästä polkenut pyörällä sinne, kuin hetken.


Turisti päästetty liikenteeseen..

Ensimmäinen, minkä turistina uudessa
kaupungissa bongasin oli tämä ihana palomies
palolaitoksen pihalla. Ei voi erehtyä paikasta! :DHeti huomasi, että tosiaan oli isommassa paikassa, kuin mitä tuo Fällanden, jossa itse asustan. Siellä oli kauppoja, putiikkeja ja vaikka mitä! Sinne olen todellakin matkaamassa vielä uudelleen sittekö siellä on jotain aukikin!


Onneksi sitä aina joku paikka on auki :)
Minttujäätelöä löytyi ja olipahan vielä paikan
päällä tehtyäkin. Ja hyvää oli!


Aivan, kuin en olisi hehkuttanut maisemia vielä tarpeeksi, niin hehkutampa lisää. Kaunis kaupunki oli tuokin. Turistina silmään ainakin osui erityisen paljon kaikkea kivaa. Taloista ja hotelleista aina puhelinkoppiin asti.
Ihanat suihkulähteet keskellä kaupunkia. Takana näkyy pankki ja kuvaajan puolella
oli kaupungintalo. Tuossa kuitenkin lapset juoksenteli uikkareissa vilvoittelemassa
kuumana päivänä. Onhan täällä helle lukemissa. Ja hiostava ilma!Näin palmujakin, tässä yhdestä kuva :p


Hihii, maissikuja :)Kahdeksikon muotoinen liikenneympyrä, josta selvisin
muuten eilen hengissä autollakin!

Kuka kumma keksii laittaa LINTUJA keskelle liikenne-
ympyrää. Kävellen niitä voikin jäädä tuijottelemaan,
mutta autolla se voi olla kohtalokasta. Nämä siis
Fällanden ja Dübendorfin välimaastossa :)

Pato, joka oli luonnossa aivan mahtavan näköinen!Meillä turisteilla on aina hauskempaa, kun jäämme miettimään ihan arkipäiväisiä juttuja.. Kuten esimerkiksi puhelinkoppeja ja paloposteja, joita ei aivan joka päivä tule nähneeksi. Täällä ne kuitenkin ovat kai "arkipäivää", niin paikallisten on helppo naureskella meille ulkomaalaisille. Totesimme vain puhelinkopista, että ehkä täällä matkapuhelimella soittaminen on sen verran kallista, että kopin käyttäminen kannattaa. Ja eurotkin sinne olisi käynyt.Ja lippuautomaatti ei jäänyt pienimmäksi mietinnän aiheeksi.
Vasemmalla on kaikki paikat, jonne voi matkustaa ja perässä
numerokoodi.. Oikealla on aluekartta, josta näkee, mihin alueeseen
mikäkin paikka kuuluu :D Kai?Kävin puhumaan pihoista edellisessä postauksessa, niin tässä tämän maan "suurehkon" kaupungin melkeimpä keskustasta yksi esimerkki, kuinka Suomessakin voitaisiin pitää huolta pihoista. Täällä meillä päin olen nähnyt vielä upeampia, mutta kuitenkin..
Meille turisteillekin iskee aina välillä väsy ja silloin ihanat kivetykset tulevat tarpeen. Tuossa oli ihanaa istuskella, koska se oli varjossa. Kuvassa kaverinani on ihana fillari, jolla pääsen täällä kulkemaan.
Turisti löysi lopulta viitan kotiinkin päin :)


1 kommentti:

  1. Malttamattomina jo odotellaan täällä, että päästään itse maisemia ihastelemaan. Jäätelö näyttää myös tosi herkulliselta.

    VastaaPoista