9.10.2011

Rakastan Italiaa!

Venetsiasta selvittiin hengissä torstaina ja seikkailut jatkuivat jälleen perjantaina heti aamusta. Paljon oli vielä nähtävää, mutta säät eivät aivan kaikkea sallineet.. Keskiviikko ja torstai olivat aurinkoisia, helteisiä ja ihania. Perjantai oli sateinen, kylmä, tuulinen ja kamala. Lauantai päivä oli kylmä, mutta aurinkoinen ja lauantai-ilta oli kylmä ja tuulinen. Onneksi säät eivät kovia suomalaisia pysäytä, vaan korkeintaan kannustaa seikkailulle..

Perjantaina suuntasimme ensimmäisenä kohti raunioita, jotka sijaitsevat Triestessä. Jos muistan oikein (koska johan tuosta perjantaista on aikaa..), niin kyseiset rauniot ovat jotain Rooman aikaisia juttuja..

Sateesta huolimatta tämä turisti on taas ollut valmiina
pällistelemään kameralle! :)


Rakastuin jostain syystä näihin raunioihin. En todellakaan tiedä, mikä niistä tekee niin upean näköiset.. Olisin tahtonut mennä tuonne kävelemään, mutta se oli kiellettyä (mutta täällä tuntui kaikki olevan enemmän tai vähemmän kiellettyä, niin älkäämme ihmetelkö tätä!) :D Raunioiden jälkeen kiipesimme ylemmäs katselemaan maisemia.Kreikkalais-ortodoksinen kirkko, joka on UPEA..

Ja sitä pääsi katsomaan sisältäkin. Itsestäni ei kuitenkaan
ollut soveliasta kuvata sisällä, jossa ihmiset rukoilee.. Siksi
kuvat ainoastaan ulkoa :)


Perjantaina oli vaikeaa päästä kulkemaan keskustassa tai ainakin tramit sekä bussit myöhästelivät, koska siellä oli OPISKELIJA-lakko. Onko Suomessa moisia? Joka tapauksessa, joukko italialaisia opiskelijoita oli kerääntynyt kadulle protestoimaan sitä, että opiskeluun menevistä rahoista leikataan. Hyvä syy sekoittaa Triesten liikenne! :) Aikamme odottelimme, kunnes saimme tramin ja pääsimme aloittamaan matkan "ylöspäin" eli vuoristoon. Se nousi valtavan korkealle..

Tästä voi ehkä hieman nähdä, että kuinka korkealle
minut oikein on viety.. :)


Kävimme tippukiviluolassa. Matkasta kumpaankaan suuntaan en meinaa puhua, koska varsinkin takaisin tulomatka oli jotain sanoin kuvaamattoman kamalaa. Tippukiviluolaan käveltiin 500 porrasta maan alle ja toinen mokoma takaisin maan pinnalle. Se oli uskomaton paikka! Ja siellä asusti lepakoita.. Tosin yhtään emme nähneet. Ja lepakon olisi voinut myös adoptoida, mutta ajattelin, ettei host-perheeni välttämättä innostuisi ajatuksesta, että olen tuonut lepakon tuliaisena Italiasta..


Ja siellähän ei saanut kuvata.. Onneksi minulla on ihana
serkku <3 


Pizzaaaaa, namnam :p


Lauantaina teimme pienen Trieste-kierroksen vielä. Kävelimme, kiertelimme ja kaartelimme.Joku ISO silta, joka on kaunis ja pimeä :D


Valtavan jyrkkä ja pitkä ylämäki, jota tällainen tasaiseen
maahan tottunut suomalainen laitettiin taivaltamaan..Sunnuntaina, eli tänään Trisestessä on suuri venetapahtuma, joten veneitä ja elämää oli satamassa jo lauantaina, kun siellä seikkailimme. Tässä muutamia kuvia sieltä:

Oli meitä suomalaisiakin joku lipulla muistanut.. :)


Osa laivoista tosiaan vasta lipui kohti satamaa, koska "pääpäivä" on
tämä sunnuntai. Mutta niitä vasta tulevia siellä kaukaisuudessa näkyi..Mutta kaikki eivät ottaneet tapahtumaan osaa aivan yhtä
massiivisilla veneillä.. Mutta vene kuin vene ;)Löysin ystävän :)

Juutalainen kirkkokin tuli nähtyä. Mutta sen edustalla oli useita ja juutalaisia ja poliiseja. En tahtonut rikkoa mitään lakia tässä kielletyssä maassa, joten sovinnolla jätin menemättä kirkon ovelle kurkkimaan.. Näin sen ulkopuolelta ja ei se vetänyt siitä vertoja ortodoksikirkolle ainakaan. Sisältä se olisi voinut olla kokemus.


Ja sitten serkkuni ja tätini värjäsivät hiukseni lauantai-iltana. Sanotaanko, että se oli mielenkiintoinen kokemus - aina keittiön lavuaarin yllä huuhtelusta, onnistuneeseen lopputulokseen ;) Ja illalla näin muutamaa serkkuni teatterikaveria. Kyllä huomasi, että se porukka oli harrastanut itsensä ilmaisua.. Se oli italialaista volyymia ja käsien heilumista huipussaan!


Reissu oli kokonaisuudessaan jotain aivan upeaa, mahtavaa ja mieletöntä. Hauskuutta ei puuttunut ja siitä piti kyllä rakkaat sukulaiset huolen kaikki päivät. En vaihtaisi päivääkään pois. Suuri kiitos serkuille, tädilleni ja tämän miehelle tästä kokemuksesta! <3

Blondi kiittää ja kumartaa :)

5 kommenttia:

 1. Et sentään antanut Cristinan ja Tarjan leikata hiuksiasi ;) Niistä kielloista siellä Italiassa ei taida välittää muut kuin suomalaisturistit?

  VastaaPoista
 2. Voi ku kuulostaa superihanalta reissulta !!! :) Kivoja kuviakin oot napsinu :)

  VastaaPoista
 3. Eiii, täytynee luottaa johku saksalaiseen kampaajaan ennemmin ku sukulais-kampaaja tiimiin ;D Hiusten leikkaaminen on kuitenkin astetta haastavampaa :p

  Se oli mahtava reissu! :D Sitä muistelen vielä pitkään ;D

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle Ellu, minullaki on ollut hauskaa ja kaikki on tehty miellellä niin kuin kuvat <3

  serkku Katarina

  VastaaPoista
 5. ihanaa kuulla, että sinullakin oli mukavaa :) Vaikka juoksutin teitä ympäriinsä triestessä sekä venetsiassa, tartutin flunssan ja nauroin kun olitte niin ihania! :D <3

  terv. Ellu

  VastaaPoista